Προτάσεις για διακόσμηση του χώρου δεξίωσης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε τον χώρο δεξίωσης, χωρίς να ξεφύγετε από τα πλαίσια του προϋπολογισμού σας. Η πρώτη κίνηση είναι να ορίσετε την θεματολογία του γάμου σας, ανάλογα με την εποχή και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.
  1. Ένα μέσο διακόσμησης είναι τα άνθη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πραγματικά πέταλα λουλουδιών για την διακόσμηση της γαμήλιας τούρτας και των τραπεζιών. Εναλλακτικά μπορούμε να προσφέρουμε από ένα λουλούδι στους καλεσμένους ή από ένα τριαντάφυλλο στις κυρίες κατά την είσοδό τους στο χώρο δεξίωσης ή εναλλακτικά στην θέση του κάθε καλεσμένου στο τραπέζι, είτε τοποθετημένο στο πιάτο, είτε δεμένο στον φιόγκο της καρέκλας.
  2. Εάν ο χώρος δεξίωσης διαθέτει πισίνα, μπορούν να γίνουν προτάσεις για δημιουργίες μέσα σε αυτήν με λουλούδια ή νούφαρα που θα μπορούσαν να σχηματίζουν τα αρχικά του ζευγαριού ή κάποια καρδιά.
  3. Εναλλακτικά μπορούν να τοποθετηθούν μικρά ανδαλουσιανά κλουβιά με ρεσώ είτε διαμετρικά της πισίνας είτε στον χώρο υποδοχής των καλεσμένων, είτε στο τελείωμα της κορδέλας των τραπεζιών.
  4. Σε ότι αφορά τις επιτραπέζιες δημιουργίες και τον χώρο του Buffet-Bar, μπορούν να τοποθετηθούν κορδέλες, που να συνδέουν τα τραπέζια και στο τελείωμά τους να έχουν μικρά άνθη ή φωτάκια, ανάλογα με την θεματολογία, την εποχή και την ώρα. Εναλλακτικά, μπορούν να γίνουν δεσίματα στις πετσέτες με λεπτές κορδέλες στο ίδιο ή διαφορετικό χρώμα.
  5. Χρησιμοποιώντας κεριά θα δημιουργήσετε μια απίστευτα ρομαντική ατμόσφαιρα. Τοποθετείστε τα είτε στο κέντρο των τραπεζιών, είτε διάσπαρτα σε όλο τον χώρο, είτε μέσα σε γυάλες με νερό πάνω στα τραπέζια. Στολισμός με κεριά μπορεί να γίνει αντίστοιχα και στον χώρο της εκκλησίας. Για παράδειγμα, σχηματίστε με κεριά ένα συμμετρικό διάδρομο προς την είσοδο της εκκλησίας. Θα δείτε πόσο ρομαντική ατμόσφαιρα θα δημιουργήσετε.
  6. Τα μπαλόνια είναι επίσης εξαιρετική ιδέα για διακόσμηση, ειδικά για παιδικά πάρτυ και βαπτίσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια αψίδα κάτω από την οποία θα περάσετε κατά την είσοδό σας στην δεξίωση.
  7. Μια υπέροχη ιδέα επίσης για την διακόσμηση του χώρου δεξίωσης είναι να τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία φωτογραφίες δικές σας και των γονιών σας από το δικό τους γάμο. Ό,τι πιο ρομαντικό και συναισθηματικό!